Inspirationsdag mathantverk i Köping

Välj två av fyra olika korta arbetspass med mathantverkare inom chark, mejeri, bageri eller bärförädling. För dig som vill prova på och veta mer om mathantverk.

Information och anmälan här

Inbjudan seminarium – Hur kan drönare utnyttjas för att effektivisera den gröna näringen. Drönare ett alternativ till traktorn?

inbjudan drönare (002)

Mikrostöd till små företag inom naturturism

Stödet riktar sig till små företag inom naturturism som vill attrahera och sälja till nya internationella kunder. Målet för insatsen är att öka andelen internationellt konkurrenskraftiga företag som arbetar med hållbara naturupplevelser över hela landet. Det ska finnas internationellt efterfrågade upplevelser inom naturturism framme till världskongressen ATWS 2019. Dessa ska finnas i hela landet.

Mer information finner ni här

Evenemang för jord- och skogsnäringen.

Inbjudan seminarium – Hur kan drönare utnyttjas för att effektivisera den gröna näringen. Drönare ett alternativ till traktorn?

inbjudan drönare (002)

På gång hos Almi: Startseminarium – Räkna på din affärsidé

Ett seminarium för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare – och vill uppnå långsiktig lönsamhet.

Läs mer och anmäl dig här

Ekonomi, administration, produkt & kund

Är du nyanländ och vill starta företag?

Är du ny i Sverige och vill starta ett företag här? Du kanske har haft ett företag i ditt tidigare hemland? Vi på Almi kan genom vårt projekt Snabbspår på lätt svenska hjälpa dig att komma igång med ditt företag.

Med information och kunskap kommer du snabbare och lättare kunna starta ditt företag. Vi på Almi kan ge dig den information och kunskap du behöver. Vi kommer att ge dig konkreta tips och råd på vad du ska tänka på när ska du driva företag i Sverige. Genom att träffa andra i samma situation vill vi också ge dig ett bra nätverk.

Mer information och anmälan här

Att sälja med framgång – om att förstå dina kunder och underlätta köp

För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.
Framgångsrikt företagande bygger till stor del på att förstå marknadens behov. Men ofta behövs det mer. Du måste också ha kunskap om dina kunders motivation att köpa och vad som avgör om kunderna köper.

Seminariet ”Att sälja med framgång” ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning. När du kan få kunden att förstå och du vet hur mycket tid och resurser måste du lägga ned per vunnen order, då har du bättre förutsättningar att lyckas med ditt företagande. Kort sagt handlar det om hur du kan göra enkelt för kunden att köpa av dig.

Läs mer och anmäl dig här

 

Blockkedjor och Al, två tekniker som ökar takten i förnyelse och förändring.

Atea bjuder in till seminarium den 13 juni i Västerås.

Är du nyfiken och vill förstå hur blockkedjetekniken och Artificiell intelligens kommer påverka oss nu och i framtiden?
Du kanske har hört begreppet men inte har helt klart för dig om det bara är en ”hype” eller om det finns en anledning till att förstå?

Mer information finner du här

Industrin i molnet – idag och i framtiden

Edge computing och Fog computing diskuteras alltmer som komplement till traditionella Cloud-lösningar. Vid detta frukostmöte får du veta mer om befintliga Edge-lösningar och bilda dig en uppfattning om den teknikutveckling som pågår inom området.

Mer information och anmälan här

På gång hos Almi: Startseminarium – Du och ditt företag

Ett seminarium för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare. Seminariet ger dig kunskap och inspiration att utveckla din företagsidé och ditt erbjudande.

Läs mer och anmäl dig här